Tii post, dar ai pofta de un preparat mai consistent? Pregateste o lasagna de post! Iese la fel de buna si e chiar mai sanatoasa decat varianta traditionala.
Ingrediente
foi de lasagna ~3 linguri pesmet
Ingrediente pentru sosul bechamel
1 lingura faina 2 linguri margarina 300 ml lapte de soia/migdale sare piper nucsoara
Ingrediente pentru umplutura
200 g cuburi soia 1 morcov mediu 1 ceapa 1 tija de telina 700 g sos de rosii (conserva) 200 ml apa 1/2 lingurita pudra de usturoi un varf cutit bicarbonat de sodiu 1 lingurita rozmarin 1 lingurita busuioc 1 lingura ulei sare piper
Mod de preparare:
- Hidrateaza bucatile de soia in apa fiarta pentru 5 minute, apoi scurge-le.
- Taie ceapa, morcovul si telina cubulete. Caleste-le intr-o lingura de ulei incins, adauga sosul de rosii dupa ce legumele devin translucide si lasa sosul sa fiarba acoperit pentru cca 10 min, la foc mic. Adauga soia scursa de apa, urmata de usturoiul granulat, sarea, piperul si condimentele, apoi mai lasa pe foc alte 7-10 minute fara capac, pentru a scadea.
- Topeste margarina intr-o alta cratita, adauga faina si amesteca energic pana la omogenizare. Adauga laptele vegetal treptat, apoi continua sa amesteci la foc mediu pana ce sosul se ingroasa. La final, adauga sarea, piperul si nucsoara.
- Intr-o tava termorezistenta alterneaza sosul rosu cu foile de lasagna, incepand cu sosul rosu. Deasupra, pe foile de lasagna, asaza sosul bechamel iar peste acesta presara pesmetul. Coace lasagna de post pentru 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
S-ar putea sa-ti placa si:
Salata de broccoli cu branza tofu