Lasagna rapida vegetariana

30 minute
4 portii
Usor

Esti in cautarea celei mai rapide retete de lasagna? Ai gasit-o! Cu un truc ce inlocuieste foile de lasagna si cu o compozitie usoara, vegetariana, preparatul asta e perfect in zilele de vara, cand parca ai manca o lasagna, insa nu una traditionala, grea si plina de carne.

Ingrediente

10-12 felii de paine toast 150 g +3 linguri cascaval 3 linguri smantana 2 linguri unt 2 cepe 3 ardei de culori diferite 3 rosii o conserva mica porumb 6 linguri piure de rosii 1 legatura patrunjel sare piper oregano
Mod de preparare:
  1. Topeste untul intr-o tigaie si soteaza ceapa tocata marunt. Adauga ardeiul, urmat de rosiile tocate marunt, porumbul si soteaza in continuare.
  2. Dupa 2-3 minute adauga sosul de rosii si cascavalul (150 g), patrunjelul bine tocat, sare si piper, si amesteca bine, la foc mediu, timp de 4-5 minute.
  3. Lasa compozitia sa se raceasca. In rastimp, decupeaza coaja tuturor feliilor de paine si intinde-le cu sucitorul, incat sa se alungeasca.
  4. Asaza un strat de compozitie, intr-un vas termorezistent uns cu unt, urmat de un strat de felii de paine. Continua asamblarea lasagnei rapide pana cand termini compozitia, iar deasupra raman felii de paine.
  5. Combina smantana cu cascavalul si intinde amestecul peste toata lasagna, apoi da-o la cuptorul incins la 200 grade, pentru 15-17 minute.

S-ar putea sa-ti placa si: