Esti in cautarea celei mai rapide retete de lasagna? Ai gasit-o! Cu un truc ce inlocuieste foile de lasagna si cu o compozitie usoara, vegetariana, preparatul asta e perfect in zilele de vara, cand parca ai manca o lasagna, insa nu una traditionala, grea si plina de carne.
Ingrediente
10-12 felii de paine toast 150 g +3 linguri cascaval 3 linguri smantana 2 linguri unt 2 cepe 3 ardei de culori diferite 3 rosii o conserva mica porumb 6 linguri piure de rosii 1 legatura patrunjel sare piper oregano
Mod de preparare:
- Topeste untul intr-o tigaie si soteaza ceapa tocata marunt. Adauga ardeiul, urmat de rosiile tocate marunt, porumbul si soteaza in continuare.
- Dupa 2-3 minute adauga sosul de rosii si cascavalul (150 g), patrunjelul bine tocat, sare si piper, si amesteca bine, la foc mediu, timp de 4-5 minute.
- Lasa compozitia sa se raceasca. In rastimp, decupeaza coaja tuturor feliilor de paine si intinde-le cu sucitorul, incat sa se alungeasca.
- Asaza un strat de compozitie, intr-un vas termorezistent uns cu unt, urmat de un strat de felii de paine. Continua asamblarea lasagnei rapide pana cand termini compozitia, iar deasupra raman felii de paine.
- Combina smantana cu cascavalul si intinde amestecul peste toata lasagna, apoi da-o la cuptorul incins la 200 grade, pentru 15-17 minute.