Clasica si usor de preparat, perfecta pentru cina sau la pranz. Vezi cum prepari o lasagna dupa o reteta simpla, dar pe care sigur o vei repeta!
Ingrediente
1. Intr-o tigaie inalta, caleste carnea tocata in uleiul de masline, iar cand devine usor rumenita, adauga usturoiul si ceapa. Pune piper, boia dulce, sare si oregano. Mai lasa carnea la foc pentru alte 6-7 minute, apoi adauga rosiile maruntite, apoi mai lasa tigaia pe foc alte 5 minute.
2. Combina branza de vaci cu jumatate din cantitatea de mozzarella, parmezanul, sosul pesto, smantana pentru gatit si galbenusul. Fierbe foile de lasagna conform instructiunilor, apoi scoate-le la racit (unge-le cu ulei pentru a nu se lipi intre ele).
3. Intr-o tava termorezistenta pune un rand de foi de lasagna, un strat de carne tocata, un alt rand de foi de lasagna si un strat din amestecul de branzeturi.
4. Continua in aceeasi ordine pana ce termini toate foile si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana un ultim strat de foi de lasagna, peste care asaza restul de mozzarella rasa si putin parmezan. Da tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand se rumeneste.
Vezi si alte retete de paste
Incearca si alte retete italiene