Ai vrea sa incluzi mai multe legume in alimentatie, dar nu stii cum sa le prepari? Cu reteta asta de legume gratinate n-ai cum sa dai gres, iar daca adaugi si bacon (cat mai crocant, desigur), sigur vei adora preparatul.
Ingrediente
400 g broccoli 3 morcovi 3 ardei 150 g bacon 2 fire ceapa verde 2 linguri ulei de masline 200 g smantana 100 g cascaval sare piper
Mod de preparare:
- Pune un deget de apa intr-o cratita mica si pune cratita la fiert, la foc mare. Cand apa fierbe, pune inflorescentele de broccoli cat mai desfacute, da focul mic si pune capacul. Lasa cratita pe foc pentru 7-8 minute.
- In rastimp, curata si taie morcovii si ardeii rondele, respectiv fasii patrate. Toaca ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, frige baconul pana cand devine crocant.
- In uleiul de masline incins caleste ardeii, morcovii si ceapa la foc mare, pana cand toate cele 3 legumele devin usor crocante. Sareaza dupa gust.
- Probeaza broccoli-ul cu furculita pentru a te asigura ca e gata, scurge-l de apa si desfa-l in buchetele cat mai mici.
- Asaza broccoli-ul intr-o tava de cuptor termorezistenta, iar deasupra pune legumele sotate si baconul.
- Amesteca smantana cu sare, piper si nucsoara, dupa gust, apoi intinde-o peste legume. Deasupra rade cascaval si da preparatul la cuptor la foc mediu, pana cand crusta devine rumena. Serveste legumele gratinate cu patrunjel proaspat presarat deasupra.