Vrei sa-ti surprinzi invitatii de Craciun? Prepara un lichior de oua, sigur vor fi placut impresionati. Lichidul cu renume e consumat in mod deosebit in Statele Unite si Canada, dar este o bautura a caror origini este destul de neclara. Aparent, lichiorul de oua ar putea deriva dintr-o alta bautura pe baza de oua, consumata in Europa secolului 19.
In Romania, varianta mai cunoscuta a acestei bauturi este lapte de pasare, insa prepararea acestui desert e putin diferita si nu contine tarie.
Ingrediente
4 oua 70 g+2 linguri zahar 500 ml lapte 250 ml smantana pentru frisca 90 ml whiskey 3/4 lingurita nucsoara (ideal proaspat rasa)
Mod de preparare:
- Separa 4 oua, iar galbenusurile pune-le intr-o craticioara; in galbenusuri adauga zaharul si bate pentru 1-2 minute cu telul.
- Adauga laptele si smantana pentru frisca si da compozitia la foc mediu, amestecand periodic, pana cand atinge 80 de grade (inainte sa inceapa sa clocoteasca).
- Adauga nucsoara si whiskeyul, amesteca si raceste lichiorul de oua intr-o baie de apa rece. Da lichidul la frigider pentru 1-2 ore, sau pana cand se raceste cat mai bine.
- Bate albusurile spuma cu 2 linguri de zahar pana ce incep sa-si mentina forma (au o consistenta similara cu spuma de ras). Combina albusurile batute cu compozitia rece si serveste lichiorul de oua cu putina nucsoara presarata.
Sfat util:
✽ De fiecare data cand servesti, compozitia trebuie amestecata, deoarece albusurile se separa la suprafata.
S-ar putea sa-ti placa si: