Delicioasele fursecuri pe care le gasesti usor in cofetarii pot fi facute si in casa. Reteta de limbi de pisica e solutia perfecta pentru o zi aniversara sau pentru o petrecere.

Ingrediente

125 g unt moale 125 g zahar pudra esenta de vanilie 125 g faina 3 albusuri

Ingrediente pentru ornat

100 g ciocolata 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
  1. Preincalzeste cuptorul la 200° si tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt sau ulei.
  2. Intr-un castron bate untul cu zaharul pana cand devine pufos si usor. Adauga esenta de vanilie.
  3. Intr-un alt bol, bate albusurile spuma, apoi adauga compozitia de unt amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
  4. Intr-un pos cu un varf alungit sau rotund mare, pune aluatul obtinut.
  5. Modeleaza limbi de pisica de 6-7 cm, lasand distanta de 3 cm intre oricare 2. Coace-le pentru 5-8 minute, sau pana cand devin aurii. Le poti orna cu ciocolata, sau le poti servi ca atare.
  6. Lasa limbile de pisica sa se raceasca si topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu 2-3 linguri de lapte.
  7. Scufunda fiecare limba de pisica pana la jumatate in sosul de ciocolata, apoi lasa-le sa se intareasca inainte de servire.