O alternativa mult mai sanatoasa la shaorma, lipiile cu pui sunt usor de facut si chiar mai usor de mancat, deoarece nu contine sosuri ce pica greu.
Ingrediente
4 lipii libaneze mici un piept de pui fript 4 linguri iaurt bine inchegat 1/2 legatura marar 4 linguri masline fara samburi 1/2 castravete de sera o mana frunze de rucola sare piper
Mod de preparare:
- Iaurtul se amesteca bine cu mararul tocat, iar carnea de pui se taie felii.
- Se curata castravetele si se inlatura semintele, apoi se taie felioare. Maslinele se taie si ele, daca sunt prea mari, iar lipia se incalzeste usor.
- Pe fiecare lipie se pune cate o lingura de iaurt, sare, piper, carne, castraveti, rucola si masline. Se impacheteaza pentru a obtine un rulou si se serveste imediat.
Sfaturi utile
✽ Daca nu apreciezi gustul lor amarui, frunzele de rucola pot fi inlocuite cu frunze de salata creata sau de varza cruda si frageda.
✽ Pentru acest preparat este recomandat iaurtul de capra, mai bine inchegat decat cel din lapte de vaca.
✽ Inainte de a pregati pieptul de pui la gratar, taie felii groase de aproape jumatate de centimetru si unge-le pe ambele parti cu ulei de masline amestecat cu ierburi aromatice mediteraneene. Pieptul de pui va fi mai fraged, daca il bati cu ciocanul de snitele.