Ma’amoul este un desert cu specific oriental perfect pentru o dupa-amiaza in care ai musafiri si vrei sa-i impresionezi cu o reteta deosebita.
Ingrediente pentru aluat
750 g gris fin 250 g faina 450 g unt 20 g drojdie uscata 150 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura
250 g fistic nesarat 5 linguri zahar 5 linguri sirop de zahar 30 g unt topit
Mod de preparare:
- Cu o seara inainte se amesteca grisul, faina si untul topit. Se lasa la rece. A doua zi, jumatate din cantitatea de fistic se marunteste, se adauga zahar, sirop si unt topit peste tot fisticul, si cel tocat, si cel intreg.
- Drojdia se desface in lapte si apoi se toarna in amestecul cu faina. Se amesteca bine pentru a obtine un aluat din care se rup mici bile nu mai mari de o nuca. Se intinde bucatica de aluat in palma, se pune umplutura, se inchid marginile si se pun in forma speciala de fursecuri.
- Pe masura ce se formeaza, se pun in tava de copt tapetata cu hartie si se coc 10 minute. Se procedeaza la fel si pentru celelalte fursecuri.