Micile si pretioasele macarons primesc un plus de savoare datorita cafelei din aceasta reteta pe care orice gospodina ar trebui sa o incerce.
Ingrediente pentru crema
100 g unt 85 g zahar 50 ml apa un ou 2 galbenusuri 3 linguri cafea foarte tare
Ingrediente pentru aluat
6 albusuri 150 g unt 150 g faina 150 g zahar 150 g faina de migdale o lingura cafea foarte tare
Ingrediente pentru servit
cafea foarte fin macinata boabe de cafea
Mod de preparare:
- Pentru crema, zaharul si apa se pun la foc mic, amestecand si lasand sa fiarba pentru a obtine un sirop care se da de-o parte.
- Se amesteca ouale si, cand sunt spumoase, se toarna in fir subtire siropul fiert. Se amesteca pana ce amestecul se racoreste.
- Se adauga amestecand cafea si untul moale si se continua amestecarea pana ce crema se raceste. Se da la rece.
- Pentru aluat, faina cu zaharul, faina de migdale si cafeaua se amesteca si apoi se amesteca cu untul. Se bat albusurile si se adauga apoi spuma, in mai multe reprize.
- In tava tapetata cu hartie de copt se elibereaza mici cantitati din aluatul pus intr-o seringa. Se ung cu pensula cu apa, apaltizandu-le si se lasa la copt 12 minute. Se lasa sa se raceasca. Se pune o alta sarja la copt.
- Se unesc doua cate doua fursecurile cu crema de la rece, se presara cu cafea fin macinata si se decoreaza cu boabe de cafea.