Combinatia dintre menta si ciocolata e cu atat mai buna cu cat e intr-un fursec fin, delicios si usor crocant. Pentru a savura macarons cu menta si ciocolata la adevarata lor valoare, lasa-le 1-2 zile intr-o cutie inchisa inainte sa le mananci.

Ingrediente

150 g faina de migdale 150 g zahar pudra 120 g zahar 3 linguri apa 4 albusuri 3-4 picaturi colorant alimentar verde (optional) esenta de menta/ulei de menta

Ingrediente pentru crema

180 g ciocolata neagra 60 ml smantana pentru gatit
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina de migdale si zaharul pudra, apoi cerne-le. Daca gasesti cocoloase in compozitie, da-le prin robotul de bucatarie si cerne-le din nou. Pune zaharul si apa intr-o cratita si lasa compozitia la fiert pana scade putin.
  2. Bate albusurile putin, apoi adauga siropul in timp ce mixezi. Continua sa mixezi albusurile pana devin tari si lucioase, apoi adauga colorantul.
  3. Combina cu o spatula ingredientele uscate cu albusurile, iar cand obtii o consistenta omogena amesteca si esenta de menta. Toarna aluatul intr-un pos si formeaza macarons de dimensiuni egale, la 2 cm unul de celalalt, pe tava tapetata cu hartie de copt. Lasa tava la temperatura camerei pentru 40 de minute, apoi da-le la cuptorul preincalzit la 160 g pentru 15 minute.
  4. Incalzeste smantana si toarn-o peste ciocolata. Amesteca pana la omogenizare si lasa ciocolata 10 minute la frigider, sa se mai intareasca. Intoarce jumatate din fursecurile coapte si, folosind din nou posul, pune cate putina crema de ciocolata pe ele. Pune jumatatile celelalte peste, formand astfel macarons.

Vezi si alte retete de macarons