O gustare rapida, pe care o poti face din mamaliga veche de o zi. In plus, este foarte ieftina – 0.75 lei/portie
Ingrediente
300 g mamaliga de o zi 1/2 lingurita boia, dupa gust sare un praf piper ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Mamaliga se taie bastonase, asemeni cartofilor prajiti, apoi se stropeste cu ulei.
- Se pregateste un amestec de boia, piper si sare.
- Se trece mamaliga prin acest amestec si se pune la prajit in ulei incins.
- Se scoate apoi mamaliga cu o spumiera pe servete absorbante si se aduce la masa cu sos de rosii, usturoi sau sos mexican, iute.
Sfaturi utile
✽ Mamaliga prajita se poate servi cu mujdei de usturoi, cu lapte batut sau cu sos picant de rosii. Dupa ce ai prajit-o, trebuie sa o pastrezi acoperita cu un capac.
✽ Presara bastonasele de mamaliga cu branza sarata, data pe razatoare, imediat dupa ce le scoti din tigaie si sunt inca fierbinti.