Mancare de conopida, reteta traditionala

45 minute
6 portii
Mediu

Mancarea de conopida, gatita dupa o reteta traditionala, iese o bunatate greu de descris in cuvinte. Iar daca elimini un singur ingredient, o poti servi foarte bine si in post!

 

Ingrediente

400 g carne de porc (ex: pulpa) o capatana conopida o ceapa mare un ardei 3 linguri bulion 3 linguri ulei marar patrunjel sare piper
Mod de preparare:

1. Spala capatana de conopida si tai-o in mai multe buchetele mai mici. Da inflorescentele intr-un clocot de apa, cu un praf generos de sare, apoi scoate-le si lasa-le la racit.
2. Intr-o alta cratita, frige carnea de porc taiata cubulete in putin ulei pe toate partile, cat mai bine. Adauga apoi ceapa si ardeiul, ambele taiate marunt, si lasa-le pana cand devin translucide.
3. Adauga un pahar mare de apa calda, apoi asaza capacul si lasa carnea sa se innabuse bine.
4. Cand poti patrunde carnea cu furculita, adauga buchetelele de conopida inapoi si mai pune capacul pentru alte 10 minute, la foc mic.
5. Adauga bulionul, verdeata si potriveste mancarea de conopida de sare si piper.

S-ar putea sa-ti placa si: