E poate cea mai populara mancare de post, deoarece e extrem de simpla, cu ingrediente putine si, sa nu mai zic, ieftine! Dar pe cat e de simpla, pe atat e atat de gustoasa, ca si uiti ca e de post.

Ingrediente

8-10 cartofi medii 1 morcov 1 ceapa medie 1 conserva (400 g) rosii in bulion 1 lingura ulei sare piper marar
Mod de preparare:
  1. Caleste ceapa taiata marunt in uleiul putin incins. Adauga apoi cartofii curatati si taiati cuburi ~egale, urmati de morcovii taiati rondele si un praf de sare.
  2. Completeaza cu apa pana ce se vede usor printre cartofi. Pune capacul si lasa cratita la foc mediu pentru 15-20 de minute, sau pana cand furculita intra cu usurinta in cartofi.
  3. Adauga rosiile in bulion tocate cat mai marunt, urmate de sare si piper si mai lasa mancarea pe foc inca 5 minute. Toaca mararul marunt, presara-l deasupra si serveste mancarica de cartofi.

Varza scazuta cu ciuperci

Mancare de mazare

Ghiveci de legume

din aceeasi categorie