E poate cea mai populara mancare de post, deoarece e extrem de simpla, cu ingrediente putine si, sa nu mai zic, ieftine! Dar pe cat e de simpla, pe atat e atat de gustoasa, ca si uiti ca e de post.
Ingrediente
8-10 cartofi medii 1 morcov 1 ceapa medie 1 conserva (400 g) rosii in bulion 1 lingura ulei sare piper marar
Mod de preparare:
- Caleste ceapa taiata marunt in uleiul putin incins. Adauga apoi cartofii curatati si taiati cuburi ~egale, urmati de morcovii taiati rondele si un praf de sare.
- Completeaza cu apa pana ce se vede usor printre cartofi. Pune capacul si lasa cratita la foc mediu pentru 15-20 de minute, sau pana cand furculita intra cu usurinta in cartofi.
- Adauga rosiile in bulion tocate cat mai marunt, urmate de sare si piper si mai lasa mancarea pe foc inca 5 minute. Toaca mararul marunt, presara-l deasupra si serveste mancarica de cartofi.