Mâncărică de  castraveţi muraţi şi cartofi

Usor

picled cucumber in metal bowl, picled cucumber with salt and spice

Mâncărică de  castraveţi muraţi şi cartofi este perfectă pentru cei care vor să țină post sau pentru vegetarieni. Este delicioasă, se face ușor și nici nu este costisitoare.

 

 

 

7 castraveti murati, în saramură 100 ml ulei bulion sau suc de roşii 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei iute roşu 4-5 căţei de usturoi (dacă vă place usturoiul, puteţi pune mai mult) 3 cepe 2 foi de dafin cimbru mărar proaspăt sare si piper macinat, după gust
Mod de preparare:
  1. Tăiaţi castraveţii în rondele sau pe lung, apoi în jumate şi lăsaţi-i la desărat în apă rece, timp de 10 ore, iar apoi puteți să vă apucați de mâncărică.
  2. Puneți într-o cratiță puțină apă la fiert, o cană sau mai puțin, în care turnați câteva picături de ulei și ceapa tocată mărunt.
  3. După ce s-a fiert ceapa, adăugaţi roşiile, castraveţii muraţi, cartofii, morcovii şi ardeiul iute şi suficientă apă cât să-i acopere. Lăsaţi la fiert, la foc mic, timp de o oră.
  4. După ce au fiert legumele adăugaţi sarea, piperul, foile de dafin, cimbru, mărarul. Mai lăsaţi cratiţa pe foc cam 5 minute, apoi băgaţi-o la cuptorul preîncălzit pentru încă 15 de minute, pâna scade.