Se fac cu mare usurinta si te scutesc de o grija cand ai musafiri. Sunt foarte similari ca si compozitie cu o banala pizza, dar mult mai usor de facut.
Reteta de melcisori a fost trimisa de Petria Florescu, din Mehedinti.
Ingrediente
un pachet aluat foitaj 200 ml sos de rosii 150 g cascaval 50 g sunca presata 2 carnati 100 g ciuperci 200 g ardei gras rosu 2 linguri ulei Oregano busuioc 4 rosii potrivite sare
Mod de preparare:
- Foitajul dezghetat se intinde cu sucitorul pe o planseta presarata cu faina. Se unge cu sos de rosii si 2 linguri de ulei si se presara cu oregano, busuioc si sare. Se adauga sunca taiata solzisori, carnatii rondele si legumele. La final, se pune cascavalul ras.
- Se ruleaza strans si se taie rondele de aproximativ 2 cm in diametru care se pun in tava si se dau 8-10 minute la cuptorul preincalzit.