Mere coapte cu nuci si scortisoara
Alaturi de placinta cu dovleac, merele coapte cu nuci si scortisoara sunt un desert emblematic toamna.
Cu reteta asta iti ies aromate si cu o umplutura crocanta, cu putine ingrediente.
Ingrediente
1. Taie nuca sau mixul de nuci (poti combina alune de padure, caju, arahide si altele).
2. Topeste 1 lingura de unt in tigaie si prajeste putin nucile, pentru 2-3 minute, apoi adauga zaharul si mirodeniile, apoi amesteca pana cand zaharul se topeste complet si obtii un amestec omogen.
3. Separat, taie „capacul” fiecarui mar si scoate-i casuta de seminte cu o lingurita, si totodata scoate-le si putin din pulpa.
4. Unge-le cu putin unt pe exterior asaza-le intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
5. Umple merele cu amestecul de seminte si da-le la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand sunt coapte pe gustul tau.