Miel cu vinete la cuptor
80 minute
4 portii
Usor
O varianta de friptura de miel diferita de cele obisnuite, cu multe legume alaturate. Reteta de miel cu vinete la cuptor e ideala pentru masa de Pasti.
Ingrediente
pulpele din fata ale unui miel
2 vinete
5 catei usturoi
2 crengute cimbru proaspat
2 linguri bulion
2 linguri ulei
500 ml vin rosu sec
2-3 fire patrunjel verde
rozmarin uscat
Mod de preparare:
- Usturoiul, curatat si pisat se amesteca bine cu bulion si cimbru pana se obtine un sos gros cu care se unge carnea de miel.
- Vinetele se taie rondele, se stropesc cu ulei, se amesteca bine si apoi se astern ca pat intr-o tava.
- Se pune carnea, se toarna vinul si se lasa la cuptor aproximativ o ora. La jumatatea coacerii, carnea se intoarce.
- Cand carnea este gata, se scoate din cuptor si se orneaza cu rozmarin uscat si patrunjel verde tocat marunt.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews