O varianta de friptura de miel diferita de cele obisnuite, cu multe legume alaturate. Reteta de miel cu vinete la cuptor e ideala pentru masa de Pasti.
Ingrediente
pulpele din fata ale unui miel 2 vinete 5 catei usturoi 2 crengute cimbru proaspat 2 linguri bulion 2 linguri ulei 500 ml vin rosu sec 2-3 fire patrunjel verde rozmarin uscat
Mod de preparare:
- Usturoiul, curatat si pisat se amesteca bine cu bulion si cimbru pana se obtine un sos gros cu care se unge carnea de miel.
- Vinetele se taie rondele, se stropesc cu ulei, se amesteca bine si apoi se astern ca pat intr-o tava.
- Se pune carnea, se toarna vinul si se lasa la cuptor aproximativ o ora. La jumatatea coacerii, carnea se intoarce.
- Cand carnea este gata, se scoate din cuptor si se orneaza cu rozmarin uscat si patrunjel verde tocat marunt.