Cauti desertul ideal, de servit fara lingurite sau farfurii? Avem reteta perfecta de mini-eclere cu vanilie si ciocolata.
Ingrediente
Ingrediente pentru glazura
1.Prepara crema de vanilie pentru prajituri si da-o la rece, acoperita cu folie alimentara, care sa intre in contact cu crema.
2. Combina laptele, untul si praful de sare intr-o cratita. Da compozitia la foc mediu pana cand untul se topeste.
3. Da cratita de pe foc si adauga faina, apoi amesteca energic. Lasa compozitia la foc mic pentru inca 2-3 minute, timp in care continua sa intorci aluatul cu o spatula.
4. Mixeaza aluatul pentru 1-2 minute la viteza medie, pentru a il raci. Adauga apoi rand pe rand cele 4 oua, mixand bine dupa fiecare.
5. Formeaza mini-eclerele si da-le la cuptor la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana cand se rumenesc bine.
6. Umple mini-eclerele cu crema de vanilie racita. Topeste ciocolata cu smantana pentru frisca la microunde, in runde de 30 de secunde, urmate de amestecare energica.
7. Da toate mini-eclerele cu partea superioara prin ciocolata, apoi da-le la rece pentru cel putin 30 de minute inainte de servire.