Stii ca urmeaza sa primesti musafiri, dar n-ai chef sa pregatesti ceva complex? Totul e sa ai aceste 4 ingrediente in casa si ai un aperitiv rapid cu foarte putin efort!
Ingrediente
1 pachet foietaj 200 g cascaval 2 oua sare piper (optional)
Mod de preparare:
- Lasa foietajul congelat la temperatura camerei pentru cateva ore intainte de a il folosi. Intinde-l si taie-l in patratele, apoi bate ouale cu cascavalul, adaugand sare si piper dupa gust. Umplutura trebuie sa aiba o consistenta destul de groasa, pentru a nu curge din pateuri.
- Intinde putin patratele tragand de marginile lor cu mainile, apoi asaza 1/2 lingurita din compozitie in centru. Inchide pateurile presand marginile intre ele, iar daca nu par sa se lipeasca prea bine, unge marginile cu putina apa.
- Asaza mini-pateurile cu cascaval intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1-2 cm unul de celalalt. Da tava la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu, sau pana cand pateurile se rumenesc.
- Optional, poti presara cascaval si deasupra acestora, pentru un aspect mai placut.