De Revelion, la o petrecere formala sau chiar cand iti vin prietenii in vizita, poti prepara un aperitiv sanatos si foarte aspectuos: mini-tarte cu crema de branza si somon. Se fac rapid si arata senzational. In mod cert dispar de pe masa in timp record!
Ingrediente
2 pachete coji de mini-tarta gata preparate 200 g crema de branza 3 linguri smantana 150 g somon afumat 2 lingurite zeama lamaie coaja a 1/2 lamaie sare piper
Mod de preparare:
Pentru a pregati aceasta reteta in timp record, e necesar sa ai cojile de mini-tarte cumparate, gata facute.
Daca totusi doresti sa le prepari complet de la 0, foloseste aceasta reteta de blat de tarta.
- Intinde blatul de tarta dupa ce l-ai dat la rece si decupeaza-l cu o forma rotunda.
- Pune formele decupate intr-o tava de mini-tarte sau de briose, unsa cu ulei inainte si apasa-le central, incat sa ramana uniform intinse pe peretii formelor.
- Inteapa aluatul din loc in loc cu o scobitoare, apoi da formele la cuptor pentru 12-15 minute maxim, pana cand cojile pentru tarte se rumenesc frumos. Lasa-le sa se raceasca, apoi umple-le astfel:
Dacă folosesti blaturi de mini-tarte cumparate, citeste direct de aici:
1. Bate crema de branza cu smantana, putina sare si piper, apoi adauga zeama de lamaie si coaja a 1/2 dintr-o lamaie.
2. Pune compozitia intr-un pos si umple cojile de tarta.
3. Deasupra fiecarei mini-tarte cu crema de branza asaza o feliuta subtire de somon afumat.
S-ar putea sa-ti placa si: