Mix de legume
80 minute
10 portii
Mediu
Alaturi de o friptura suculenta sau intr-un sandvis, incearca un mix de legume murate, numai bune de pus la borcane. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5-6 borcane de 580 ml de mix de legume.
Ingrediente
4 dovlecei
10 rosii tari
4 ardei grasi
o capatana usturoi
2 foi dafin
10 frunze telina
2 lingurite piper boabe
2 lingurite sare
2 linguri zahar
un litru otet din vin alb
200 ml apa
Mod de preparare:
- Toate legumele se taie rondele, felii si lamele si se fierb 5 minute in apa cu 10 g sare pentru un litru de apa.
- Se scurg si se repartizeaza in borcane cu usturoi si frunze de telina.
- Otetul, sarea, zaharul, apa, piperul si foile de dafin se dau intr-un clocot.
- Se toarna peste legume, se pun capace si se fierb borcanele 30 de minute intr-o cratita mare cu apa pusa calda de la bun inceput.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews