Alaturi de o friptura suculenta sau intr-un sandvis, incearca un mix de legume murate, numai bune de pus la borcane. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5-6 borcane de 580 ml de mix de legume.
Ingrediente
4 dovlecei 10 rosii tari 4 ardei grasi o capatana usturoi 2 foi dafin 10 frunze telina 2 lingurite piper boabe 2 lingurite sare 2 linguri zahar un litru otet din vin alb 200 ml apa
Mod de preparare:
- Toate legumele se taie rondele, felii si lamele si se fierb 5 minute in apa cu 10 g sare pentru un litru de apa.
- Se scurg si se repartizeaza in borcane cu usturoi si frunze de telina.
- Otetul, sarea, zaharul, apa, piperul si foile de dafin se dau intr-un clocot.
- Se toarna peste legume, se pun capace si se fierb borcanele 30 de minute intr-o cratita mare cu apa pusa calda de la bun inceput.