Morcovi la cuptor cu sos de unt si usturoi

35 minute
6 portii
Usor

Te-ai fi gandit ca ai putea manca o gustare ATAT de simpla dintr-o leguma atat de banala? Iata cum pregatesti cei mai gustosi morcovi la cuptor, cu un sos aromat de unt cu usturoi.

Ingrediente

1 kg morcovi 100 g unt 3 linguri miere 4 catei usturoi sare piper patrunjel maruntit
Mod de preparare:

1. Curata morcovii si taie-i in jumatate pe lungime, apoi asaza-i pe tava unsa cu ulei.
2. Topeste untul intr-o cratita, apoi adauga mierea. Adauga usturoiul maruntit si amesteca un minut.
3. Da sosul de unt cu usturoi de pe foc si toarna jumatate din el peste cartofii taiati jumatati.
4. Amesteca morcovii cu mainile, presara sare si piper, apoi da-i la cuptor la 200 de grade acopera cu folie de aluminiu timp de 10 minute.
5. Dupa 10 minute inlatura folia de aluminiu si mai lasa morcovii la cuptor pentru alte 10 minute.
6. Raspandeste sosul de unt cu usturoi peste morcovii copti si serveste-i ca si garnitura, alaturi de o salata sau ca atare.

S-ar putea sa-ti placa si: