Ii pregatesti o data pe an si sunt mai gustosi daca ii prepari acasa. Reteta de mucenici muntenesti este foarte simpla, iar mucenicii ies gustosi si pe placul tuturor.
Ingrediente
~5 litri apa zahar dupa gust esenta vanilie coaja de la o lamaie
Ingrediente pentru aluat
1 cana apa calda un praf sare faina cat cuprinde
Ingrediente pentru servit
nuca macinata scortisoara
Mod de preparare:
1. Amesteca faina cu apa calda si praful de sare pentru a obtine o coca. Intinde-o pe blatul de lucru intr-o foaie, apoi taie mucenicii cu aparatul special sau, daca nu ai, taie cu cutitul bucati mici, ruleaza-le si formeaza un ∞.
2. Lasa mucenicii taiati la uscat pentru 3-4 ore minim, apoi fierbe-i in apa 10-15 minute. Adauga zaharul dupa gust, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa. Serveste mucenicii muntenesti presarati cu nuca si scortisoara.