O prajitura de casa cremoasa, similara musuroiului de cartita, dar cu un strat generos de budinca de vanilie facuta de la 0.
Ingrediente pentru blat
4 oua 200 g zahar 240 ml lapte 230 ml ulei 140 g faina coaja unei lamai un pliculet zahar vanilat un pliculet praf de copt 2 linguri cacao
Ingrediente pentru budinca de vanilie
1 L lapte 200 g zahar 4 linguri amidon esenta de vanilie 1 lingura unt
Mod de preparare:
- Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana cand isi maresc considerabil volumul si compozitia se albeste. Adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat si cerne cacaua, praful de copt si faina, apoi amesteca pana la omogenizare.
- Intinde aluatul uniform intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi da tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
- Lasa apoi blatul sa se raceasca complet si, folosind o forma mica de prajituri sau un pahar de tarie, da gauri simetrice din loc in loc pe toata suprafata blatului. Da deoparte blatul pe care il scoti din prajitura.
- Cerne amidonul intr-o cratita mica, adauga zaharul si vanilia, apoi incorporeaza laptele. Pune cratita pe foc si amesteca constant pana cand budinca se ingroasa. Cand da in fiert adauga untul, amesteca pana se topeste si da-o deoparte sa se raceasca.
- Toarna budinca in fiecare din golurile facute in prajitura, apoi acopera intreaga suprafata a prajiturii cu budinca de vanilie ramasa.
- Trece bucatelele de blat scoase initial printr-un robot de bucatarie sau prin masina de tocat nuca, pana obtii firimituri fine. Presara firimiturile peste prajitura si da-o la rece pentru minim 2-3 ore inainte de servire.
Crema de lamaie pentru prajituri
Cheesecake cu afine si ciocolata alba