Napolitane cu ciocolata – Reteta de post

30 minute
10 portii
Usor

Un desert de post simplu si rapid, pe care il obtii in maxim 30 de minute. Uite cat de usor prepari niste napolitane cu ciocolata de post, o gustare dulce pe care oricine o poate pregati.

Ingrediente

4 foi napolitana 150 g faina 200 g ciocolata neagra 150 g margarina 100 g zahar pudra 2 linguri cacao 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cardamom (optional)
Mod de preparare:

1. Pune faina la foc mic intr-o craticioara si amesteca constant pentru 10 minute, pana cand faina isi schimba usor culoarea.

2. Topeste margarina si ciocolata peste faina si continua sa amesteci pana obtii o crema moale si omogena.

3. Cerne zaharul pudra si cacaua deasupra, apoi adauga mirodeniile, mentinand cratita la foc mic.

4. Intinde crema de ciocolata obtinuta intre cele 4 foi de napolitane.

5. Odata ce ai obtinut o mare napolitana cu ciocolata, din 4 foi si 3 straturi de ciocolata. Lasa preparatul 10-15 minute sa se fixeze, apoi taie napolitane de dimensiuni potrivite.

Pofta buna!

S-ar putea sa-ti placa si: