Iti plac negresele traditionale, dar simti ca ar merge mult mai bine cu un strat de crema? Nicio problema, reteta asta intruneste exigentele!

Ingrediente pentru blat

175 g ciocolata 120 g unt 150 g zahar 2 oua esenta de vanilie 150 g faina 3 linguri cacao o lingurita praf de copt sare

Ingrediente pentru crema

400 ml frisca 200 g nuca macinata grosier

Ingrediente pentru ornat

zahar pudra fructe proaspete, dupa gust
Mod de preparare:

 

  1. Pentru aluat, ciocolata se rupe bucati si se pune cu untul la topit, la foc mic, amestecand constant. Se adauga zaharul si se amesteca.
  2. Se ia compozitia de pe foc, se pun ouale si vanilia si se mixeaza la viteza mica pana ce totul este bine amestecat. Se pun faina, cacaua, praful de copt si sarea si se mixeaza bine. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava de copt tapetata cu hartie sau unsa. Se lasa 25-30 de minute si apoi se lasa complet sa se raceasca.
  3. Se taie prajitura pe jumatate, in doua foi. Se unge prima foaie cu crema de frisca amestecata cu nuca si se pune deasupra cealalta foaie. Se serveste cu zahar pudra si cu fructe proaspete.

Incearca si:

Prajitura 5 mere

Prajitura “Felie de lapte”

Prajitura Tres Leches