Negresa cu crema
90 minute
8 portii
Mediu
Iti plac negresele traditionale, dar simti ca ar merge mult mai bine cu un strat de crema? Nicio problema, reteta asta intruneste exigentele!
Ingrediente pentru blat
175 g ciocolata
120 g unt
150 g zahar
2 oua
esenta de vanilie
150 g faina
3 linguri cacao
o lingurita praf de copt
sare
Ingrediente pentru crema
400 ml frisca
200 g nuca macinata grosier
Ingrediente pentru ornat
zahar pudra
fructe proaspete, dupa gust
Mod de preparare:
- Pentru aluat, ciocolata se rupe bucati si se pune cu untul la topit, la foc mic, amestecand constant. Se adauga zaharul si se amesteca.
- Se ia compozitia de pe foc, se pun ouale si vanilia si se mixeaza la viteza mica pana ce totul este bine amestecat. Se pun faina, cacaua, praful de copt si sarea si se mixeaza bine. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava de copt tapetata cu hartie sau unsa. Se lasa 25-30 de minute si apoi se lasa complet sa se raceasca.
- Se taie prajitura pe jumatate, in doua foi. Se unge prima foaie cu crema de frisca amestecata cu nuca si se pune deasupra cealalta foaie. Se serveste cu zahar pudra si cu fructe proaspete.
Incearca si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews