Adori gustul ciocolatei, dar nu l-ai da in laturi nici pe cel de vanilie? Atunci iata o reteta de prajitura care sigur iti va fi pe plac! Negresa cu gust intens de cacao, combinata cu o crema bine aromata cu vanilie, pe care sigur o vei repeta.

Ingrediente

180 g ciocolata neagra 200 g unt 350 g zahar esenta vanilie 3 oua 100 g faina un praf sare

Ingrediente pentru crema

350 g crema de branza 100 g zahar esenta de vanilie un ou
Mod de preparare:
  1. Topeste untul cu ciocolata tocata marunt, la bain marie, apoi da-o de pe baia de aburi si adauga zaharul si esenta de vanilie, amestecand.
  2. Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga ouale pe rand, urmate de faina si sare. Bate aluatul pentru 2-3 minute cu telul sau spatula, pana ce compozitia devine lucioasa.
  3. Da deoparte 4 linguri de compozitie, iar restul toarna-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, niveland cat mai bine.
  4. Bate toate ingredientele pentru crema de branza si toarn-o deasupra aluatului cu ciocolata. Intinde bine crema, iar deasupra ei toarna cele 4 linguri de aluat pastrat.
  5. Cu o scobitoare sau o furculita, imprastie crema cu ciocolata in cea de branza, incat sa obtii un efect marmorat. Da prajitura la cuptor pentru 25-30 minute la 180 grade.

Negresa cu portocale

Cea mai rapida negresa

Negresa fara coacere