Tii post dar ai pofta de dulce? Pregateste o negresa de post dupa o reteta traditionala simpla, cu ingrediente ieftine pe care probabil le ai deja.

Ingrediente

1/2 cana de ulei 1 cana apa 1 cana zahar 2 cani faina 2 linguri gem de prune 2 linguri cacao 2 lingurite bicarbonat 2 linguri zeama lamaie nuca macinata esenta de rom coaja unei lamai un praf sare
Mod de preparare:

*Important: cana folosita ca instrument de masura este cana de ceai (cca 250 ml)

1. Intr-o craticioara, pune la foc mediu zaharul, apa, gemul si cacaua, pana cand se omogenizeaza si se topeste zaharul.
2. Dupa ce stingi focul, separa 10 linguri din amestecul obtinut si pastreaza-le pentru glazura.
3. Adauga apoi bicarbonatul, faina, nuca macinata, mirodeniile si praful de sare. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.
4. Tapeteaza tava cu foaie de copt sau ulei si faina, apoi toarna compozitia si da-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, in functie de cuptor.
5. Scoate negresa de post de la cuptor, toarna glazura si da-o inca 5-6 minute la cuptor.