Negresa de post
Tii post dar ai pofta de dulce? Pregateste o negresa de post dupa o reteta traditionala simpla, cu ingrediente ieftine pe care probabil le ai deja.
Ingrediente
*Important: cana folosita ca instrument de masura este cana de ceai (cca 250 ml)
1. Intr-o craticioara, pune la foc mediu zaharul, apa, gemul si cacaua, pana cand se omogenizeaza si se topeste zaharul.
2. Dupa ce stingi focul, separa 10 linguri din amestecul obtinut si pastreaza-le pentru glazura.
3. Adauga apoi bicarbonatul, faina, nuca macinata, mirodeniile si praful de sare. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.
4. Tapeteaza tava cu foaie de copt sau ulei si faina, apoi toarna compozitia si da-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, in functie de cuptor.
5. Scoate negresa de post de la cuptor, toarna glazura si da-o inca 5-6 minute la cuptor.