Negresa simpla

30 minute
4 portii
Usor

Aceasta reteta de negresa simpla merita incercata mai ales cand esti in criza de timp si trebuie sa gatesti ceva dulce rapid, caci se face cat ai clipi.

Ingrediente

200 g ciocolata neagra 3 oua 200 g zahar 100 g faina 150 g unt
Mod de preparare:
  1. Se amesteca ouale cu zaharul si, intre timp, ciocolata se pune la topit la bain marie.
  2. Se adauga untul peste ciocolata, se amesteca pentru a ajuta topirea si apoi se pune peste crema de oua cu zahar.
  3. Se adauga faina, se amesteca si se toarna intr-o forma de copt unsa cu unt.
  4. Se niveleaza si se lasa la cuptor 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

✽ Se trece faina printr-o sita fina inainte de a fi folosita la prajitura, ca sa iasa aluatul mai pufos.

✽ Poti adauga nuci caramelizate sau bucati de alune coapte la cuptor pentru a face prajitura mai crocanta. Adauga si coaja de portocala rasa, sa capete o aroma bogata.

✽ Pregateste un sos din ciocolata pentru o glazura delicioasa.