Negrese cu ciocolata si nuca

50 minute
6 portii
Mediu

Banalele dar delicioasele negrese pot deveni chiar mai bune cu cateva ingrediente adaugate. Garantat vei adora reteta asta.

Ingrediente

100 g faina 1 lingura cacao un praf sare 1 lingura cafea instant 120 g unt moale 200 g zahar 3 oua esenta vanilie 170 g ciocolata amaruie

Ingrediente pentru glazura

50 ml smantana de gatit 150 g ciocolata amaruie 200 g nuca maruntita
Mod de preparare:

 

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, amesteca toate ingredientele uscate intre ele (cafea, cacao, faina si sarea) si topeste ciocolata.
2. Bate untul cu zaharul, adauga ouale si incorporeaza ciocolata putin racita. Adauga ingredientele uscate treptat, apoi toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da negresa la cuptor pentru 30-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
3. Taie ciocolata marunt si incalzeste smantana pentru gatit. Toarna smantana fierbinte peste ciocolata si amesteca pana la omogenizare. Scoate negresa din cuptor si las-o 10 minute deoparte. Glazureaz-o cu ciocolata si presara nuca maruntita deasupra.

Incearca si: