Negri in camasi albe e o prajitura romaneasca in 3 straturi, continand in esenta un strat de negresa, unul de bezea si unul de ciocolata. Prajitura mai e cunoscuta si sub denumirea „dinte de negresa”.
Ingrediente pentru blat
5 oua 180 g zahar 50 g faina 30 g cacao
Ingrediente pentru bezea
6 albusuri 300 g zahar 2 linguri zeama de lamaie
Ingrediente pentru ornat
ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Separa ouale si bate albusurile spuma, apoi adauga zaharul treptat.
- Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, urmate de faina si cacao.
- Unge tava cu unt si pune compozitia, apoi da-o la cuptor pana se intareste si se desprinde de margini.
- Bate cele 6 albusuri spuma cu zaharul, pana cand devin lucioase, apoi adauga zeama de lamaie.
- Cand blatul s-a desprins de margini si s-a intarit, pune bezeaua obtinuta peste si uniformizeaz-o cu o spatula.
- Da prajitura cu bezea la cuptor pana cand bezeaua devine usor aurie.
- Lasa bezeaua sa se raceasca, apoi rade ciocolata din belsug pe deasupra, si astfel obtii o prajitura in 3 straturi: Negri in camasi albe.