Nuga cu alune ne duce cu gandul la gustul copilariei, asa ca va prezentam in cele ce urmeaza o reteta care se pregateste cu un alt ingredient sanatos si delicios: cacao.
Ingrediente
330 g alune intregi, prajite, nesarate 200 g zahar 160 g miere 140 g ciocolata cu peste 60% cacao 2 albusuri
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara se pun 20 g zahar si 30 ml apa, se fierb si se toarna peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca rapid.
- Mierea se pune intr-o cratita cu fund dublu si se incalzeste pana aproape de fierbere. Se bat albusurile intr-un vas curat si se pun pe foc restul zaharului si 60 ml apa. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga mierea, se amesteca si se toarna incet peste albusuri amestecand continuu.
- Se adauga compozitia de ciocolata amestecand continuu, apoi alunele si se transfera totul la bain-marie amestecand continuu aproximativ 5 minute.
- Se toarna amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei, se niveleaza si se lasa pana a doua zi intr-un loc racoros, nu la frigider.