Fie ca ii servesti la micul dejun, dupa masa de pranz sau ca o gustare, ochelarii cu stafide si scortisoara sunt un desert gustos si sanatos, mai ales pentru ca sunt preparati in casa.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru glazura
Pasul 1:
Drojdia se desface in laptele cald. Se lasa 10 minute. Ingredientele uscate se pun intr-un vas, se face un gol la mijloc si se pune maiaua din drojdie si laptele. Se adauga apa amestecand si, dupa incoporarea completa, se pune untul topit. Se amesteca pana la absorbire si se lasa o ora la crescut. Apoi, pentru a lucre aluatul, se framanta doua minute pentru a elimina aerul.
Pasul 2:
Stafidele se amesteca usor cu faina de migdale, zaharul, scortisoara si se adauga galbenusurile. Din aluat se rupe o bucata care se intinde cu sucitorul.
Pasul 3:
Se intinde o parte a amestecului cu stafide. Se ruleaza din ambele parti ale aluatului, pana la mijloc.
Pasul 4:
Se intoarce aluatul si se taie bucati de 2 cm care se asaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se lasa 20 de minute la cuptor. Imediat dupa coacere, cat sunt calzi, se decoreaza cu glazura preparata din amestecarea energica a ingredientelor.