Iti plac ochiurile romanesti si ai vrea sa le incerci si altfel? Cu reteta asta isi pastreaza consistenta, dar au si o crusta crocanta si delicioasa pe deasupra.

Ingrediente

5 oua 2 linguri lapte 1 praf sare 350-400 g pesmet 200 g faina patrunjel cimbru rozmarin ulei pentru prajit
Mod de preparare:

1. Fierbe 500-700 ml de apa si poseaza 4 oua rand pe rand cu un praf de sare. Lasa-le cam 5-6 minute, pana cand albusul se coaguleaza in jurul galbenusului, apoi scoate-le si lasa-le la racit.
2. Intre timp, amesteca pesmetul cu rozmarinul, patrunjelul si cimbrul, toate maruntite.
3. Da ouale posate prin faina, apoi prin oul ramas, batut cu putin lapte si in cele din urma prin pesmet. Daca preferi ouale posate mai crocante, repeta procedeul si da fiecare din oua din nou prin ou, apoi prin pesmet.
4. Prajeste ouale astfel pregatite pentru 2-3 minute in baie de ulei si serveste-le imediat.

Vezi alte retete cu oua