Fiecare zi ar trebui sa inceapa cu un mic dejun sanatos, iar o omleta cu praz e masa perfecta pentru dimineata.
Ingrediente
partea alba a unui praz 1/2 legatura patrunjel 4 oua 60 g unt sare piper
Ingrediente pentru garnitura
30 g parmezan 150 g rucola cateva seminte pin 3-4 frunze busuioc proaspat
Mod de preparare:
- Prazul taiat rondele se pune la calit in jumatate din cantitatea de unt. Se presara sare si piper si se amesteca bine pentru a evita prinderea.
- Se bat ouale spuma, se adauga patrunjelul tocat fin si restul untului si se toarna compozitia in tigaie.
- Se lasa pe foc un minut, cat sa se incinga omleta un pic, apoi se da vasul la cuptor pentru terminarea coacerii.
- Se serveste cu salata de rucola cu parmezan, seminte de pin si busuioc.
Sfaturi utile
✽ Bate ouale chiar inainte de a le adauga in tigaie si nu mai devreme, daca vrei sa obtii o omleta pufoasa. Tot pentru omleta pufoasa, poti mixa albusurile si galbenusurile separat si abia apoi impreuna.
✽ Omleta trebuie prajita la foc mic, astfel incat sa se patrunda bine si sa nu se arda.
✽ Pentru a intoarce omleta in tigaie introdu o spatula sub ea, apoi ridica si, dintr-o miscare, intoarce-o pe partea cealalta. Cand e gata, foloseste aceeasi spatula si pune omleta in farfurie.