Omleta spaniola cu sunca si cascaval

Usor

Omleta asta spaniola nu se mananca la micul dejun. Nu ca n-ar fi sanatoasa, dar e mult prea satioasa pentru prima masa a zilei.

Cu omleta asta saturi 4 persoane la cina sau pranz si iti ia doar 30 de minute sa o prepari!

Ingrediente

4 cartofi medii 6 oua 1/2 ceapa 4 felii sunca 8 felii cascaval sare ulei de masline
Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie adanca, incinge 3-4 linguri de ulei de masline. In ulei pune cartofii taiati cubulete micute si ceapa taiata solzi mari.

2. Presara putina sare si intoarce cartofii continuu pentru 10-15 minute, pana cand se inmoaie.

3. Cand cartofii devin moi, zdrobeste-i cu lingura de lemn pana ce obtii o consistenta omogena.

4. Combina cartofii pasati cu ouale si sare dupa gust.

5. Unge aceeasi tigaie cu putin ulei si toarna o treime din compozitie, odata ce uleiul s-a incins. Intinde-o omogen, apoi asaza 4 felii de cascaval, cele 4 de sunca, apoi iar 4 felii de cascaval.

6. Deasupra toarna restul compozitiei de omleta spaniola si repartizeaz-o omogen.

7. Dupa cca 5 minute, cand omleta a prins forma si s-a rumenit pe partea de jos, intoarce-o folosind o farfurie, apoi pune-o la loc in tigaie, cu partea negatita in jos.

8. Lasa omleta spaniola la foc mediu pentru alte 5 minute si scoate-o apoi pe farfurie si serveste-o imediat.

S-ar putea sa-ti placa si:


Placinta de cartofi la tigaie