Ingrediente
200 g orez cu bob rotund 1,2 l lapte 3 linguri zahar o portocala o lamaie un ou praf + un baton scortisoara
Mod de preparare:
- Laptele si scortisoara se pun la fiert cu coaja curatata a celor doua citrice.
- Cand laptele aproape da in foc, se micsoreaza flacara si se pune orezul. Se lasa 20 minute amestecand din cand in cand.
- Se trage de pe foc, se scot scortisoara si cojile, oul se bate cu zaharul si se adauga in orez amestecand.
- Se repartizeaza orezul in cupe si se presara cu scortisoara.
Sfaturi utile:
✽ Atunci cand faci orez cu lapte e bine sa folosesti o oala cu fundul gros pentru a evita ca acesta sa se lipeasca.
✽ Pentru ca orezul sa nu ramana nefiert, foloseste lapte din abundenta.
✽ Orezul cu lapte se poate servi alaturi de dulceata de visine, fiind o combinatie foarte buna la gust, sau alaturi de orice alt tip de dulceata iti este pe plac.