Indiferent ca tii post, esti vegetarian sau pur si simplu vrei sa mai iei o pauza de la carne, preparatul asta iti va potoli foamea si iti va hrani organismul. O portie de orez cu legume merge de minune atat de sine statatoare, cat si servita ca si garnitura.

Ingrediente

200 g orez 2 g sofran un dovlecel un ardei gras rosu 2 bucati praz 2 linguri ulei sucul unei lamai o lingura stafide cateva fire patrunjel sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Se pune orezul la fiert cu apa de doua ori volumul si se lasa pana ce aproape este fiert. In apa se pune si sofran.
  2. Legumele taiate marunt se pun la calit in tigaie cu ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga orezul, stafidele, sare, piper si suc de lamaie.
  3. Se amesteca si se mai lasa 5 minute pe foc. Se trage de pe foc si se aduce la masa cu patrunjel.

Tabbouleh (salata arabeasca)

Tarta cu peste si telina

Budinca de dovlecei cu branza