Orez cu prune
30 minute
4 portii
Usor
Preparatul asta e tare greu de catalogat. Nu poti spune clar „da, e garnitura”, pentru ca orezul cu prune e usor dulceag. Insa nu-i nici desert, ca nu e atat de dulce incat sa-l consideri de servit dupa masa principala.
Ce e cert? E un deliciu de post pe care trebuie sa-l incerci!
Ingrediente
250 g orez cu bob lung
150 g prune uscate
50 g zahar
putin ulei
un praf sare
o ceapa medie
Mod de preparare:
- Taie ceapa cubulete si caleste-o in ulei intr-o cratita incapatoare, pana ce sticleste.
- Adauga orezul si o cantitate tripla de apa, ca volum, apoi lasa-l la foc mediu pana ce apa scade complet.
- Intr-o alta craticioara, pune la fiert cu putina apa prunele cu zaharul, apoi adauga-le peste orez cand acestea au fiert pentru 5-7 minute.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews