O masa rapida si sanatoasa in timpul postului? Cu reteta asta de orez cu spanac si mazare nu e o problema!
Iese aromat si garantat vei manca pe saturate.
1. Inmoaie 500 g de orez in apa suficienta si spala-l de inca 2-3 ori. Da-l apoi la fiert, impreuna cu un litru de apa si o lingurita de sare.
2. Pune capacul cratitei si da focul mediu. Lasa orezul sa fiarba pentru 15-18 minute, sau pana cand se patrunde si apa scade.
3. Separat, in 2 linguri de ulei, caleste 3 catei de usturoi taiati feliute, impreuna cu ceapa taiata cat mai marunt, pana cand ambele ingrediente devin stravezii.
4. Dupa 1-2 minute adauga spanacul si mazarea bine scurse, urmate de mirodenii. Potriveste amestecul de verdeata si legume de sare si piper, apoi combina-le cu orezul proaspat fiert si serveste-le.
S-ar putea sa-ti placa si: