Nu-ti trebuie nicio forma speciala pentru a prepara oua de ciocolata cu unt de arahide. Tot ce-ti trebuie e foarte putina indemanare si un apetit pe masura dulciurilor pregatite.

Ingrediente

50 g unt 125 g unt de arahide 160 g zahar pudra 100 g biscuiti simpli 250 g ciocolata cu lapte si/neagra o lingura ulei decor pentru prajituri
Mod de preparare:
  1. Zdrobeste biscuitii in robot sau intr-o punga, folosind facaletul. Separat, combina untul cu untul de arahide si zaharul, apoi adauga biscuitii sfaramati.
  2. Aluatul rezultat ar trebui sa fie unul maleabil. Modeleaza cu palmele 1-2 linguri de compozitie si da-i forma ovala, similara cu a unui ou.
  3. Asaza „ouale” obtinute pe o foaie de copt, intr-o tava, si da-le la frigider 2 ore sau la congelator 40-50 minute.
  4. Topeste ciocolata cu o lingura de ulei la microunde/bain marie, amestecand la fiecare 30 de secunde, in cazul microundelor.
  5. Folosind 2 furculite, trece fiecare ou din unt de arahide prin ciocolata topita, elimina excesul de ciocolata si pune-le la loc pe hartia de copt. Da desertul din nou la rece pentru alte 30 de minute, sau pana cand ciocolata se solidifica complet.

Briose cu unt de arahide

Paleuri de casa cu ciocolata

Biscuiti spritati