Nu-ti trebuie nicio forma speciala pentru a prepara oua de ciocolata cu unt de arahide. Tot ce-ti trebuie e foarte putina indemanare si un apetit pe masura dulciurilor pregatite.
Ingrediente
50 g unt 125 g unt de arahide 160 g zahar pudra 100 g biscuiti simpli 250 g ciocolata cu lapte si/neagra o lingura ulei decor pentru prajituri
Mod de preparare:
- Zdrobeste biscuitii in robot sau intr-o punga, folosind facaletul. Separat, combina untul cu untul de arahide si zaharul, apoi adauga biscuitii sfaramati.
- Aluatul rezultat ar trebui sa fie unul maleabil. Modeleaza cu palmele 1-2 linguri de compozitie si da-i forma ovala, similara cu a unui ou.
- Asaza „ouale” obtinute pe o foaie de copt, intr-o tava, si da-le la frigider 2 ore sau la congelator 40-50 minute.
- Topeste ciocolata cu o lingura de ulei la microunde/bain marie, amestecand la fiecare 30 de secunde, in cazul microundelor.
- Folosind 2 furculite, trece fiecare ou din unt de arahide prin ciocolata topita, elimina excesul de ciocolata si pune-le la loc pe hartia de copt. Da desertul din nou la rece pentru alte 30 de minute, sau pana cand ciocolata se solidifica complet.