O reteta de chiftele altfel, traditional scotiene ce inglobeaza un ingredient aparte, ouale fierte. Ouale scotiene se pregatesc rapid si sunt ideale la cina, servite alaturi de o portie de salata verde sau o garnitura de legume.

Ingrediente

4 oua 400 g carnati proaspeti (ideal grosi) un praf nucsoara piper sare 1/4 lingurita pudra mustar

Ingrediente pentru crusta

~200 g faina 2 oua crude ~200 g pesmet
Mod de preparare:

1. Fierbe cele 4 oua timp de 8-10 minute, pentru a iesi tari, apoi da-le sub un jet de apa rece si curata-le de coaja.
2. Desfa carnatii si scoate toata umplutura din ei, amestec-o cu un praf de nucsoara, piper, sare si pudra de mustar. Poti adauga si ceapa verde tocata marunt.
3. Omogenizeaza carnea, apoi ia 1/4 din compozitie cu mainile umezite, rotunjeste-o si aplatizeaz-o. Pune oul pe carnea aplatizata si „imbraca-l” in amestecul de carne, lipind marginile cat mai bine.
4. Procedeaza la fel si cu celelalte 3 oua si pregateste-le pentru prajit astfel: trece fiecare ou imbracat prin faina, apoi prin cele 2 oua batute si, in final, prin pesmet.
5. Prajeste ouale scotiene pentru 6-7 minute in baie de ulei, sau pana cand devin aurii si crocante.

Vezi si alte retete pe baza de oua

din aceeasi categorie