Spre deosebire de clasica placinta cu mere, aceste pachetele cu mere si caramel se fac mult mai usor si cu mai putine batai de cap, fara sa necesite calire. In plus, combinatia dintre caramelul dulce si gustul acrisor al merelor e umplutura perfecta.

Ingrediente pentru aluat

280 g faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita praf de copt 230 g unt taiat cubulete 250 g smantana de gatit

Ingrediente pentru umplutura

3-4 mere curatate si taiate cubulete mici 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita scortisoara 50 g zahar 1 lingura faina 8 caramele moi, tocate un praf de sare

Ingrediente pentru copt

un ou zahar
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt intr-un castron mare, apoi adauga untul si framanta aluatul cu mana pana obtii consistenta nisipului ud.
  2. Incorporeaza in coca si smantana de gatit, apoi da aluatul pe un blat bine pudrat cu faina si continua framantarea, adaugand faina daca mai e necesar.
  3. Impacheteaza coca intr-o punga de plastic si da-o la frigider pentru 30 de minute.
  4. Intre timp, combina merele tocate marunt, sucul de lamaie, scortisoara, zaharul si faina, pentru a obtine umplutura.
  5. Preincalzeste cuptorul la 220 grade, scoate aluatul de la frigider si intinde-l folosind un facalet.
  6. Folosind un cutit de taiat prajituri sau un pahar cu marginea destul de mare si ascutita, taie cercuri in aluat ca pentru gogosi.
  7. Reutilizeaza excesul de coca ramas in urma decuparii, framantand din nou si reluand procesul.
  8. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, pune cate rondele de aluat se poate, la o distanta de 2-3 cm unele de altele. In mijlocul rondelelor pune cate o lingurita de umplutura.
  9. Peste fiecare portie aseaza „capacul”, celelalte jumatati care formeaza pachetelele cu mere si caramel. Folosind o furculita, uneste marginile aluatului pentru ca pachetelele sa nu se desprinda.
  10. Bate un ou si unge placintelele, presara putin zahar granulat, cresteaza-le putin deasupra si da-le la cuptor pentru 15 minute, sau pana cand devin aurii.