Poate cea mai sanatoasa reteta vegana de paine fara gluten, aceasta paine este de departe ideala pentru micul dejun, intrucat contine foarte multe fibre si acizi grasi esentiali. Painea fara gluten cu seminte de chia se poate manca alaturi de o portie de salata de vinete sau, de ce nu, cu putin magiun fara zahar.
Ingrediente
1. Preincalzeste cuptorul la 160° si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
2. Macina ovazul in rasnita pana cand se transforma intr-o faina fina.
3. Pune toate ingredientele uscate intr-un castron mare si amesteca-le, apoi adauga apa. Continua sa amesteci pana cand obtii o textura mai groasa.
4. Pune painea in tava si intinde compozitia pe intreaga suprafata.
5. Coace painea cu seminte chia cam 25 de minute, sau pana cand devine ferma la atingere. Las-o sa se raceasca in tava pentru 5 minute, apoi scoate-o si las-o inca 10 minute.