Cand vrei sa mai scapi de painea congelata, plina de aditivi, pe care o poti cumpara din comert, pregateste o paine pufoasa cu malai, aurie si cu o crusta crocanta. Garantat te vei simti de parca ai fi in vacanta la bunici, pe vremea cand bunicile pregateau paine frecvent!
Ingrediente
1. Dizolva drojdia in apa calda, apoi las-o sa se activeze pentru 10 minute.
2. Adauga peste apa jumatate din cantitatea de malai si 4-5 linguri faina. Lasa maiaua obtinuta pentru 30 de minute acoperita, la loc cald.
3. Dupa ce maiaua a crescut, adauga praful de sare, restul de malai si de faina, laptele cald si uleiul. Framanta aluatul obtinut pentru cca 10 minute pe blatul presarat cu faina, pana ce obtii un aluat de paine fin si elastic.
4. Da aluatul la crescut intr-un vas uns cu putin ulei, pana ce isi dubleaza volumul.
5. Odata crecut aluatul de paine cu malai, framanta-l inca 2 minute, apoi da-i forma cat mai rotunda si asaza-l pe o tava de cuptor presarata fin cu malai.
6. Lasa painea cu malai la crescut pana ce s-a dublat din nou ca volum, apoi da-o la cuptor la 200 grade pentru 10 minute, apoi scade temperatura in cuptor la 180 grade si mai lasa painea cu malai la copt pentru inca 30-35 minute, sau pana cand se rumeneste bine.