Invata sa faci acasa o paine pufoasa impletita precum o faceau bunicii pe vremuri. Cu putina rabdare si pasiune pentru gatit, vei obtine cea mai buna paine de casa.

Ingrediente

600 g faina 1 cub de drojdie (25 g) 2 linguri zahar 1 lingurita sare 120 ml apa calda 120 ml lapte 4 oua 2 linguri unt
Mod de preparare:
  1. Combina faina cu sarea intr-un recipient incapator. Incalzeste laptele (sa nu fie fierbinte) si dizolva drojdia in lapte, adaugand zaharul. Lasa amestecul de lapte la cald putin, pana se umfla.
  2. Formeaza o gaura in faina si toarna drojdia in mijloc, apoi incorporeaza faina treptat. Adauga apa calda, untul moale si 3 oua batute. Framanta pana obtii un aluat fin si elastic.
  3. Lasa aluatul sa creasca la caldura, acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Cand aluatul a crescut, imparte-l in 3 si ruleaza-l in fasii egale, apoi impleteste-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Lipeste capetele painii impletite, incat sa nu se desfaca la copt. Foloseste putina apa pentru a face aluatul sa se lipeasca mai bine.
  5. Lasa din nou aluatul sa creasca pentru 10-15 minute la cald.
  6. Unge painea cu oul batut ramas si da-o la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana cand devine auriu inchis.